“Hvis jeg bare hadde hatt mer tid” er det mange som sier. Dette er en av de største grunnene til at mange velger å sette oppussingen på vent – men slik trenger det ikke å være. Oppussing tar tid, men med et godt grunnarbeid og planlegging så kan man spare store mengder av tid, energi og penger. Vi har derfor samlet sammen 5 gode tips til hvordan du kan planlegge bedre slik at oppussingen blir effektiv.

1. Ha alt du trenger før du starter

Etter at du har fått en god oversikt over hva du skal pusse opp, så anbefales det å skrive ned hva du trenger for oppussingsprosjektet. Inkluder da alt fra små til større materialer. Her har du noen gode punkter du for eksempel kan ta med:

  • Verktøy
  • Dekkefilt
  • Maskeringstape
  • Pusssaker og lignende.

Dette vil spare deg for tid og unødvendige småturer ved å ha alt klart før du setter i gang. Det å stoppe oppussingen underveis på grunn av at du glemte en liten ting kan fort bli frustrerende. Ta gjerne med huskelisten din når du handler slik at du kan spørre de i butikk om du muligens kan ha glemt noe.

2. Test ut malingen først

Det å kjøpe flere liter av maling som du ikke helt er fornøyd med kan bli meget kostbart. Ikke alle vegger er like, og det er nok en sjanse for at fargen kan se annerledes ut på din. Derfor er det veldig lurt å ta oppstrøksprøver på forhånd, slik at du er sikker på at du handler inn riktig farge og maling. Test gjerne ut malingen på noen løse plater og sett dem gjerne opp mot veggen din slik at du kan se hvordan sluttresultatet blir.

3. Regn ut hvor mye materialer du trenger

Det kan bli veldig frustrerende å finne ut halvveis under et prosjekt at man ikke har nok av materialer. Dette kan fort bli problematisk hvis man ikke har budsjett nok for å kjøpe inn mer. Det anbefales derfor å høre med venner og bekjente som har pusset opp tidligere, eller eksperter som jobber med oppussing til vanlig, før man eventuelt setter i gang.

Maling er blant annet noe som kan fort bli problematisk hvis man underveis blir tom og må la malingen tørke mens man handler inn nytt. Det kan også bli unødvendig dyrt hvis man handler inn for mye også.

4. Rydd stedet før du setter i gang

For at oppussingen skal gå så fort og effektiv som mulig, så burde ting som ikke skal ta del under oppussingen være ryddet bort, med mindre det ikke står i veien for arbeidet. Samtidig er det smart å legge plast over ting som kan bli berørt av oppussingen og malingen.

5. Gjør deg ferdig med oppussingen

Stopper du underveis og lar resten av arbeidet bli ferdig senere, så må du gå gjennom hele planleggingsprossessen på nytt igjen. Dette kan da være tidskrevende nok i seg selv og vil de-motivere deg til å sette i gang igjen. Ikke la deler av veggen være umalt eller annet utstyr være liggende. Har du ikke tiden selv til å utføre arbeidet så kan det egne seg godt å velge profesjonelle til å utføre arbeidet mens du fortsetter hverdagen din. Dette kan Bolig Oppussing hjelpe deg med!

Recommended Posts