I mange tilfeller så kan det være smart å ty til profesjonelle når det kommer til oppussing. Men i noen tilfeller så kan man spare mye penger ved å gjennomføre oppussingen selv. Dette er selvfølgelig forutsatt at du på forhånd har gjort et godt grunnarbeid og planlagt hva det vil koste, hva som skal gjøres og hvordan det kommer til å se ut.

Vi har derfor skrevet denne artikkelen her for å hjelpe deg med å finne ut av hva du eventuelt kan pusse opp selv.

Hva må pusses opp?

Det å bytte ut et gammelt gulv er nok ikke det samme som å fikse et nytt kjøkken. Det er viktig at man kartlegger og har god oversikt over hva som må pusses opp og hva som må prioriteres først.

Hva som lønner seg mer enn annet vil variere ut ifra boligens tilstand, hvordan du selv ønsker det skal se ut og hva som er dagens trender. Start det hele med å sette opp hva som må pusses opp, hva det vil koste og hvor lang tid det vil ta. Hvis du skulle ønske å selge leiligheten i senere fremtid, så er det greit å ta med hvor mye en eventuell endring kan ha å si for boligverdien.

Skulle det ha seg sånn at oppussingen du sikter for er altfor komplisert, så blir det smarteste å henvende deg til eksperter som kan hjelpe deg. Dette vil både spare deg for unødvendig tid og krefter – samtidig som at det blir gjort på en fagkyndig og riktig måte. Et godt eksempel på dette kan være bad, der det er viktig at oppussingen skal kunne langsiktig tåle vann, fukt og andre belastninger.

Gjør det du kan

Mindre oppussingsprosjekter er noe du selv kan gjøre. Det er utallige mengder av hjelpemidler der ute som kan bidra til å hjelpe deg med oppussingen. Områder som du for eksempel kan gjøre selv:

  • Legging av nytt gulv
  • Maling
  • Sette opp nytt panel
  • Montering av lister

Du kan selv velge hvordan du vil det skal se ut, få inspirasjon på nett og bekjente eller ta turen innom butikk for å høre hva som er mest akutelt for tiden.

En langsiktig investering

Det er mange som ikke tenker over at oppussing av boligen kan nemlig hjelpe deg med å øke boligverdien drastisk og vil i mange tilfeller tilsvare en sum større enn det du i utgangspunktet brukte. Dette vil selvfølgelig være avhengig av blant annet hvor mye daværende verdi var før oppussingen, hva som ble endret og selve boligen.

Skulle det ha seg sånn at du ønsker å pusse opp for din egen del, så vil det også være en stor fordel å ta en ny verdivurdering etter oppussingen. For mange som fortsatt har et boliglån, så kan dette føre til at man får bedre rentebetingelser som kan spare deg for flere tusen kroner.

For mange som ikke har nok penger for oppussingsprosjektene sine, så kan lån være et godt alternativ. Dette er selvfølgelig noe man må selv ta til vurdering, og lånebeløpet vil variere ut ifra hva som skal pusses opp. Sett opp hva som skal pusses opp og hvor mye det vil koste, slik at du kan sammenligne hva slags lån som kan egne seg best for deg.

Små endringer har større betydning enn det mange tror

Det er veldig mange som fokuserer mer på de større endringene og tenker at det er disse man får igjen mest penger for – I mange tilfeller så kan dette stemme, men ikke alltid. Noen ganger så trengs det ikke mer enn bare maling og mindre endringer for å få mer igjen for pengene. Det er viktig å se helhetlig på boligen og ta for seg hvilke endringer som vil spille en større rolle for utseendet. Noen ganger så trengs det kanskje ikke mer enn litt blomster i bakgrunn, et maleri hengende på veggen eller ny maling for å livligjøre stedet. Førsteinntrykk er noe man bare får en gang og det er derfor viktig at man ikke ser vekk fra områder som kan redusere dette inntrykket. Det som allerede er små irriterende for deg vil fort bli små irriterende for andre. Bruk den ekstra halvtimen for å fikse opp det som mangler og utseendet vil bli mye bedre enn det du tror.

Ikke avslutt halvveis

Tid og energi spiller en stor rolle for oppussingen og det er derfor veldig viktig at man velger å bli ferdig med det man allerede har startet på. I mange tilfeller så vil det være bedre at boligen forblir helhetlig, enn at den ser halvveis pusset opp. Har du ikke tiden selv til å utføre arbeidet så kan det egne seg godt å velge profesjonelle til å utføre arbeidet mens du fortsetter hverdagen din. Dette kan Bolig Oppussing hjelpe deg med!

Recommended Posts