Oppussing kan være alt fra små til store endringer i ditt hjem – alt fra kjøkkenet, badet, hytta eller garasjen. Det er mange som tyr til oppussing for å øke boligverdien, mens andre ønsker å forbedre det de allerede har. Samtidig som at det kan være lønnsomt å pusse opp boligen, så kan det også bli veldig dyrt hvis feil skulle oppstå. Vi har derfor samlet inn noen gode råd og tips til hvordan du kan pusse opp på en lettere og mindre risikabelt måte.

Det kan fort bli veldig mye å sette seg inn i når du skal pusse opp boligen. Vi deler derfor våre beste råd og tips til hvordan du kan lettere komme i gang med oppussingen!

Tenk langsiktig

Det kan fort bli veldig fristende å velge farger og mønstre som man selv ønsker, med tanke på at det er ditt eget hjem som skal pusses opp. Samtidig som at det er viktig å velge noe man selv liker, så er det greit å huske at leiligheten eller huset skal en dag selges, og det er kanskje ikke alle som foretrekker et rosa kjøkken med et lilla tak eller et flerfarget gulv som sitt nye hjem. Det som kanskje er trenden i dag er kanskje ikke det samme om to eller tre år. Vi anbefaler deg derfor å se langsiktig med oppussingen og heller ty til nøytrale farger, stoffer og materialer som ikke blir stort påvirket under skiftende trender. Dette vil blant annet bidra til å holde og eventuelt øke boligverdien langsiktig.

Trenger du hjelp med å velge de riktige fargene for ditt hjem så hjelper Bolig Oppussing deg med dette!

Tenk stort

Man kan lett henge seg opp i detaljene når man starter et nytt oppussingsprosjekt. Dette kan fort bli veldig frustrerende samtidig som at det vil ta lengre tid før man får satt i gang med oppussingen. For eksempel så passer kanskje ikke en eld-gammel stue sammen med et hyper-moderne kjøkken. Det er derfor viktig at man ser helhetlig på endringene slik at det passer godt inn sammen med resten av boligen eller huset.

Ikke utsett det som er nødvendig

Jo mer du utsetter oppussingen, jo større blir jobben når du først tar tak i den. Det å ha noe som er halvveis ferdig kan fort bli frustrerende og irriterende for mange. Har du ikke råd til oppussing, så kan finansiering være et godt alternativ for å betale i eget tempo. Ikke bare vil dette gjøre det mer behagelig for deg, men også for alle som kommer i ditt selskap.

Ha et godt grunnarbeid

Det er viktig at man setter seg ned og kartlegger oppussingsprosjektet før man setter i gang. Gode punkter som du eventuelt kan ta med:

  • Hva slags materialer trenger du?
  • Hva slags type stoff, farger og mønster?
  • Hvor mye koster hvert produkt?

En annen ting som mange heller ikke ser på er forbeholdet om feil. Det er viktig å sette en strek på hvor mye overskudd det kan gå når det kommer til innkjøp av materiale. Dette kommer som et sjokk for veldig mange som velger å pusse opp selv. Har du ikke råd til feil, så anbefales det å få hjelp fra erfarne oppussere. Vi på Bolig Oppussing hjelper deg med det som trengs for oppussingen, slik at du kan senke skuldrene og være sikker på at jobben blir gjort riktig.

Recommended Posts